Overslaan en naar de inhoud gaan

Indonesië

Indonesië een archipel met meer dan 17.000 eilanden, en een verscheidenheid aan landschappen, volkeren, culturen en tradities.

 

Het land bezit grote natuurlijke rijkdommen vanwege grondstoffenvoorraden zoals aardolie en aardgas, tin, koper en goud. De belangrijkste sectoren zijn diensten, industrie en de landbouw. Deze laatste lijkt een kleine sector maar nog steeds verdient bijna 40% van de bevolking hun inkomen in de agrarische sector. Gedurende de jaren '80 en '90 werd Indonesië in het Westen bekend als een 'Aziatische Tijger' vanwege de snelle economische groei. In 1997 kwam hier een einde aan, Indonesië raakte in een zware financiële crisis. Nu heeft Indonesië de grootste economie van Zuidoost-Azië met een economische groei van 5% per jaar.

 

Toch geldt de economische vooruitgang niet voor iedereen. Economische stabiliteit blijft moeilijk door bijvoorbeeld corruptie en natuurrampen die het land teisteren. Het verschil tussen arm en rijk blijft groot. Volgens de Verenigde Naties leeft ongeveer 16% van de bevolking onder de armoede grens.

Stap 1 van 4

Maandelijks
Eenmalig
Arrow

Type hier hoeveel u wilt doneren

Arrow

Type hier hoeveel u wilt doneren